yx

Lieve Mark, een initiatief van 7 studenten uit Leiden, Delft en Utrecht heeft in het najaar van 2020 onder studenten in heel Nederland onderzoek gedaan naar het welzijn, de behoeftes en de meningen van meer dan 7500 studenten tijdens de coronapandemie. YoungXperts hielp mee met de samenstelling van het rapport. De belangrijkste aanbevelingen:
– Het betrekken van jongeren: Zorg ervoor dat studenten zelf projecten kunnen organiseren om perspectief te bieden. Bied alternatieven buitenshuis, zoals sport en spel, om verveling tegen te gaan en een gezonde leefwijze te stimuleren.
– Onderwijs: Richt horeca en studentenverenigingen in als studieplekken. Ze studenten in als werkstudent bij universiteiten en gemeentes zodat ze mee kunnen helpen de coronacrisis te bestrijden.
– Communicatie: Benadruk ook wat goed gaat en heb vertrouwen dat jongeren goede bedoelingen hebben. Communiceer onderbouwd, transparant en gericht op jongeren over getroffen maatregelen. Betrek jongeren in de communicatie.

Meer weten over het rapport en de acties die de Lieve Mark studenten organiseren? Kijk op www.thuisbesmet.nl.