yx

Op 17 mei stond YoungXperts hoogleraar Eveline in een belangrijk item van EenVandaag over psychische problemen bij jongeren in de coronatijd.  Uit ons onderzoek naar spanningen en depressieve gevoelens onder jongeren blijkt dat het aantal jongeren met psychische problemen sinds mei 2020 is gegroeid van 10 tot 15 procent naar bijna 50 procent. Dat terwijl psychische zorg aan jongeren vóór de crisis al een groot probleem was. De belangrijkste boodschap van Eveline op de vraag hoe we tot een oplossing kunnen komen: praat mét jongeren over mogelijke oplossingen in plaats van voor hen.

Benieuwd naar het volledige item van EenVandaag? Klik dan hier. Heb je zelf ideeën om het welzijn van jongeren te verbeteren? Die horen we graag! Laat jouw idee dan hier  achter in de vorm van een take action!