yx

Op zondag 10 oktober, gisteren, was het de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid. Vandaag brengen YoungXperts onderzoekers Kayla, Renske, Suzanne en Eveline een rapport naar buiten waarin ze meer aandacht vragen voor het welzijn van jongeren. Uit het onderzoek dat zij afgelopen zomer uitvoerden bleek dat het met de meeste jongeren best goed gaat. Toch is er een groep jongeren waar zij zich zorgen om maken. Eén op de vijf jongeren geeft namelijk aan zich ontevreden te voelen over hun leven. Vooral jongeren die te maken krijgen met sociale ongelijkheid worden een stuk harder geraakt. De onderzoekers roepen professionals in het onderwijs, gezondheidzorg en de wetenschap op om met deze groep jongeren in gesprek te gaan en hen te betrekken in initiatieven die hun welzijn kunnen verbeteren.

“De eerste bevindingen laten zien dat het versoepelen van de coronamaatregelen niet gelijk alle welzijnsproblemen van jongeren wegneemt. Juist daarom moeten we nu structureel aandacht geven aan het welzijn van de nieuwe generatie. Zij zijn immers onze toekomst.” — Kayla

Kayla heeft een vlog gemaakt waarin ze vertelt over de resultaten van het onderzoek. Geïnteresseerd? Klik hier om de vlog te bekijken. Wil je liever over het onderzoek lezen? Lees dan hier het hele rapport of bekijk hier de factsheet.

Heb je zelf ideeën om het welzijn van jongeren te verbeteren of wil je in gesprek gaan met professionals in het onderwijs, gezondheidszorg en wetenschap? Laat dan van je horen via insta (@young_xperts) of in de vorm van een take action! Jij bent immers de Xpert!