yx

YoungXperts onderzoekers Lysanne te Brinke, Eveline Crone en Fabienne van Rossenberg hebben onderzoek gedaan naar de impact van de avondlockdown op de mentale en fysieke gezondheid van jongeren. Dit hebben zij gedaan in samenwerking met Stichting ACLO studentensport Groningen en studenteninitiatief Lieve Mark.

Wat blijkt… de sluiting van sportfaciliteiten na 17.00 heeft een negatief effect op de mentale en fysieke gezondheid van jongeren. Helaas hadden we al verwacht dat dit het geval zou zijn. Wat we niet zagen aankomen, is dat dit geldt voor 4 op de 5 (!) jongeren. Sporten is een uitlaatklep en daarmee ontzettend belangrijk!

Op basis van dit onderzoek hebben studenten van Stichting ACLO sport een brief geschreven aan het kabinet met de oproep om sport tijdens lockdowns toegankelijk te houden en jongeren mee te laten denken over hoe sport veilig kan worden beoefend. De brief is overhandig aan Károly Illy, lid van het Outbreak Management Team. Dat noemen wij nog eens een voorbeeld van je stem laten horen! #Your voice, your future!

 

Benieuwd naar het onderzoek? Lees het rapport.

Weinig tijd? Bekijk dan de infographic.

Benieuwd naar de brief van Stichting ACLO sport? Klik dan hier