yx

YoungXperts heeft iets te vieren!

Wij hebben namelijk van de Nationale Wetenschapsagenda een beurs van 150K gekregen om het YoungXperts platform verder uit te bouwen! In een tweejarig project gaan we jongeren betrekken bij onderzoek en beleid, zodat zij kunnen bijdragen aan oplossingen voor de drievoudige crisis die zij het hoofd moeten bieden.

Jongerenparticipatie als uitweg uit de drievoudige crises.

De nieuwe generatie jongeren heeft namelijk te maken met drie crises: de coronacrisis, de klimaatcrisis en de sociale ongelijkheidscrisis. Met het geld willen we samen mét jongeren onderzoek doen naar wat zij nodig hebben voor een betere toekomst.

Maatschappelijke partners

Om dit project tot een succes te maken gaan we intensief samenwerken met andere partijen die jongerenparticipatie belangrijk vinden, zoals MDT op Zuid, Erasmus Verbindt, Stichting the Social Hub, NJR, de Jonge Klimaatbeweging, Gemeente Rotterdam, NEMO science museum en andere onderzoekers van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Heel veel zin om dit project te beginnen!

Meer lezen over ons project? Klik dan hier