yx

Wetenschapper Kayla Green in gesprek over mentaal welzijn

In de ochtend van 14 mei was Kayla Green te gast bij NPO Radio 1 bij het programma “De Nacht is Zwart” van omroep ZWART om over jongeren en hun welzijn te praten. De huidige generatie jongeren staat namelijk voor meerdere maatschappelijke uitdagingen. Zo is de afgelopen 20 jaar prestatiedruk verdrievoudigd onder jongeren. Daarnaast is er sprake van groeiende sociale ongelijkheid en maken jongeren zich zorgen over het klimaat en hun toekomst. Tegerlijkertijd willen jongeren hun steentje bijdragen aan de samenleving. In de uitzending vertelt Kayla onder meer waarom het zo belangrijk is dat jongeren gehoord en gezien worden en legt ze ook hoe de ontwikkeling van de hersenen tijdens de pubertijd een rol spelen in het gedrag van jongeren.

“Er zijn meerdere factoren die een rol spelen en druk kan ervaren worden vanuit verschillende bronnen”.Wetenschapper Kayla Green

Benieuwd naar de bronnen en factoren die hierbij een rol spelen? Luister hier de hele uitzending terug of bekijk hier de videofragmenten van de uitzending