yx

Kick-off thema Klimaat

Vlak voor het nieuwe jaar trapte YoungXperts af met het nieuwe thema ‘Jongerenperspectief op klimaat’. Deze keer gingen we van start met een kick-off event waarbij we samen kwamen met 7 verschillende maatschappelijk partners. Te gast bij Waterschap Rijnland, brainstormden we over de richting van het onderzoek om jongeren optimaal te ondersteunen en op een impactvolle manier bij te dragen. Zo kwam onder andere de behoefte aan positieve berichtgeving rondom het thema klimaatverandering naar voren, bijvoorbeeld door te focussen op goede acties die worden ondernomen. Dit helpt jongeren hoopvol naar de toekomst te kijken.

Hoe gaan we verder met dit thema?
De komende paar maanden gaan wij verder met ons onderzoek naar het perspectief van jongeren op klimaat, dit doen we door data van vragenlijsten te analyseren en door met jongeren in gesprek te gaan tijdens brainstorms. Uiteindelijk komen daar dan facts (wetenschappelijke kennis) en take actions (oplossingen aangedragen door jongeren zelf) uit.

Nieuwsgierig naar dit project?
Blijf op de hoogte! Via deze nieuwspagina en onze sociale media-kanalen blijf je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen in dit project.

Met dank aan:
Waterschap Rijnland
Leiden University Green Office
Lieve Mark
Milieudefensie jong
Nationale Jeugdraad (NJR)
Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKVV)
Student Impact Hub Leiden (SIHL)

Meedoen aan ons onderzoek?
Heb je zelf interesse om deel te nemen aan een brainstorm? Of wil je dat wij een brainstorm komen organiseren? Meld je dan hier aan.