yx

Doe mee met onze brainstorm op jouw school of bij jouw organisatie!

Ben je 16 jaar of ouder?
Meld je hier aan
Ben je jonger dan 16 jaar?
Meld je hier aan

Wie zijn wij?
YoungXperts is het platform waar jongeren en wetenschappers bij elkaar komen. Het is een plek waar jongeren hun stem kunnen laten horen, want zij zijn de Xpert!

Wat doe je tijdens een brainstormsessie?
Tijdens een brainstormsessie spreken we met jou over welzijn en prestatiedruk. Jongeren lijken het tegenwoordig drukker dan ooit te hebben. In het nieuws zie je meerdere berichten over schoolstress, hoge verwachtingen en de druk die jongeren voelen over hun onderwijsprestaties. Op creatieve manieren zullen we tijdens de sessie ideeen met elkaar uitwisselen, wetenschappelijke kennis met je delen en samen zoeken naar oplossingen. Jouw mening en ervaringen kan ons helpen om wetenschappelijk onderzoek en beleid beter te maken.

Wat doen we met wat er besproken wordt?
We zullen de inhoud van de brainstormsessie gebruiken om de stem van jongeren over te brengen naar andere wetenschappers, naar beleidsmakers, docenten, en andere personen die zich bezighouden met de toekomst van jongeren. Wij koppelen jouw naam nooit met de inhoud van de gesprekken. Wat er gezegd wordt zal anoniem gebruikt en gedeeld worden.

Hoe lang duurt een sessie?
De sessie zal niet langer dan 1 uur duren.

Waar vindt de sessie plaats?
Dit zal per brainstormsessie verschillen. Het kan op school, in een buurthuis of de bibliotheek zijn. Wij zullen van tevoren de locatie met je delen.

Krijg ik een vergoeding?
Ja, we geven jongeren na afloop een financiele vergoeding van 10 euro.

Wat als ik niet meer mee wil doen?
Deelname aan een brainstormsessie van YoungXperts is geheel vrijwillig! Dit betekent dat jij bepaalt of je mee wilt doen. Je kunt altijd aangeven dat je wilt stoppen, ook tijdens de sessie.

Heb je vragen over privacy of gegevens?
Voor dit onderzoek is de Erasmus University Rotterdam verantwoordelijk voor de naleving van de regels voor de verwerking van persoonsgegevens. Binnen het onderzoeksteam is Lysanne te Brinke verantwoordelijk voor de naleving van regels. Zij is te bereiken via tebrinke@essb.eur.nl

Je kunt ook een van onze informatieve video’s bekijken.
In geval van vragen over de verwerking van persoonsgegevens kan je contact opnemen met onze privacy officer (privacy@eur.nl).

Ethische toestemming
De brainstormsessies zijn goedgekeurd door de ethische commissie van de afdeling DPECS (Psychologie en Pedagogische wetenschappen) van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences van de Erasmus Universiteit Rotterdam