X

Take action

Geef iedereen met een MBO-, HBO- of WO-studentenkaart voorrang bij openbare plekken (bijv. bibliotheken). Open universiteiten (beperkt) met tijdsloten en een maximaal aantal personen per lokaal.
Geef jongeren meer bewegingsvrijheid en organiseer alternatieve activiteiten, bijvoorbeeld een silent-disco (iedereen in zijn eigen 1,5 meter vak).
Zorg dat er meer aandacht en begrip komt voor jongeren die zich door omstandigheden niet aan alle maatregelen kunnen houden. Bijvoorbeeld: sommige jongeren kunnen geen mondkapje dragen door een medische aandoening.
Promoot zomerkampen voor kinderen en jongeren, georganiseerd door jongeren. Dit geeft kinderen en jongeren de kans om samen met leeftijdsgenoten zorgeloos vakantie te vieren.
Zorg voor meer betaalbare huizen voor jongeren.
Bied juist nu stages aan vanuit de overheid om bij de coronacrisis te kunnen helpen.
Help studenten om makkelijker een stageplek te vinden tijdens de coronacrisis, zodat zij niet een jaar hoeven te wachten op een stageplek. Dit kan ervoor zorgen dat jongeren beter in hun vel zitten, en minder snel de criminaliteit in gaan.
Als je er zelf even doorheen zit kan het helpen om een vriend om hulp te vragen. Tips van vrienden kunnen helpen om door te zetten.
Heb je een goed idee?

Heb je een goed idee?

Mogen wij contact met je opnemen om meer te weten te komen over jouw idee?